Teknikutveckling och ökade marknadssatsningar ger resultat för Intuitive Aerial - Newton Nordic

pressmeddelanden

Teknikutveckling och ökade marknadssatsningar ger resultat för Intuitive Aerial

Intensiv produktutveckling och företagets största marknadssatsning någonsin har gett resultat för drönartillverkaren Intuitive Aerial AB (publ). Bolaget avslutar första halvåret med sju nya systemförsäljningar varav tre genom det nyöppnade USA-kontoret.

– Under första kvartalet genomförde vi en omfattande uppgradering av vårt produktprogram. Vi tog bland annat fram en ny kontroll för kamerastyrning, GCU Gimbal Control Unit, för att utöka erbjudandet till den professionella filmmarknaden, säger Intuitive Aerials VD Robin Kahlbom.

– Den nya GCU’n ger flera unika värden till AERIGON systemet som helhet och samtliga beställningar är relaterade till ankomsten av den produkten. Vi har även fler produkter som befinner sig i testfas för lansering under hösten.

Under våren startades verksamheten i det amerikanska dotterbolaget och en erfaren chef anställdes. Under Q2 genomfördes en marknadssatsning i USA där bolaget bland annat deltog i två stora branschmässor i NAB Show i Las Vegas och CineGear i Hollywood, samt i samarbetsprojekt med CANON och Brainfarm Digital Cinema. Intuitive Aerial blev också, som enda tillverkare, inbjuden att presentera sina produkter på Producers Guild of America’s årliga event. Det följdes upp med praktiska demonstrationer på Van Nuys flygfält i Los Angeles.

Tre av systemen är sålda genom det nyöppnade USA-kontoret, övriga beställningar kommer via direktförsäljning till Dubai och Storbritannien.

VD Robin Kahlbom berättar att bolaget avslutar första halvåret med en total orderingång på cirka 3,3 miljoner svenska kronor vilket innebär en ökning på 2-3% jämfört med föregående år. Bolaget har haft en kraftigt ökad försäljning under de senaste två månaderna som står för närmare 80% av den totala orderingången. Bolagets rapporterade omsättning under första halvåret kommer därför vara lägre än föregående år då majoriteten av försäljningen redovisas i resultaträkningen först under hösten.

– Det viktigaste för det här halvåret har varit att bygga upp en stadig grund med en stark produktportfölj, ökade marknadsinsatser och uppstart av verksamheten i USA. Detta har redan gett resultat vilket de 7 senaste systemförsäljningarna ett tecken på, avslutar Robin Kahlbom.

Linköping den 14 Juli 2015

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial
+46 (0)73 070 32 02
robin.k@intuitiveaerial.com

Eller se Intuitive Aerials hemsida: www.intuitiveaerial.com

Om Intuitive Aerial AB
Intuitive Aerial AB (publ) levererar och erbjuder en världsledande lösning som är helt anpassad för den professionella mediebranschen samt möjliggör filmande från luften med lika stabil bild från luften som på marken. Den egenutvecklade kamerastabiliseringen bygger på avancerad reglerteknik baserad på sensordata från elektroniska gyron, accelerometrar och magnetometer vilket ger möjlighet för kreativt och intuitivt skapande. Läs mer på www.intuitiveaerial.com

Scroll to Top