Newton Nordics produkter användes vid Superbowls halvtidsshow - Newton Nordic

pressmeddelanden

NEWTON S1 stabilized remote head with Arri Alexa Mini on telescopic tower remote dolly camera system at live TV broadcast of Superbowl halftime Weeknd show

Newton Nordics produkter användes vid Superbowls halvtidsshow

Fyra NEWTON-system användes för kameraåkningar vid den prestigefyllda halvtidsshowen under amerikanska Super Bowl-finalen igår. Tjänsten levererades av en av Newton Nordics kunder, det amerikanska tjänstebolaget RailCam Robotic Systems.

Den årliga finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl Sunday, är USAs största direktsända TV-produktion och i år användes ca 120 kameror. Varje år får en framstående artist göra det prestigefyllda uppträdandet i halvtidspausen och i år framfördes det av The Weeknd. Newton Nordics kund, RailCam Robotic Systems, var anlitade att leverera ett flertal kameror på rälsar och teleskopiska torn för att leverera rörliga kameravinklar av konserten. Fyra av dessa var utrustade med NEWTON-system för stabilisering och fjärrkontroll av TV-kamerorna.

“Vi har under senaste året kunnat konstatera en ökad exponering av våra produkter på flera håll inom amerikansk sport. Att vi nu har hela fyra NEWTON-system i USAs mest prestigefyllda och sedda TV-produktion är ett kvitto på att produkterna möter marknadens krav på prestanda och driftsäkerhet. Vårt sikte är nu inställt på att bredda användningen till fler, återkommande sport- och nöjesproduktioner på den amerikanska marknaden.”, säger Henrik Lewander, VD för Newton Nordic.

Newton Nordic kommer inom kort publicera bilder av händelsen i sociala medier.

Scroll to Top