Newton Nordics fjärrstyrda kamerasystem används i amerikanska baseballigan MLB - Newton Nordic

pressmeddelanden

NEWTON stabilized camera head in Major League Baseball

Newton Nordics fjärrstyrda kamerasystem används i amerikanska baseballigan MLB

Newton Nordic meddelar att bolagets NEWTON-system nu används för första gången inom amerikanska Major League Baseball, vilket förväntas leda till en ökad efterfrågan inom amerikansk sport. 

Genom Newton Nordics samarbete med vajersystemtillverkaren Defy Products Inc. har ett 200 meter långt vajerkamersystem med NEWTON installerats på Seattle Mariners hemarena T-Mobile Park. Seattle Mariners spelar i MLB (Major League Baseball), vilket är USAs högsta baseballiga, och den här vajerkameran är den första av sitt slag som används för direktsänd TV av matcher i ligan. NEWTON-systemet valdes före andra konkurrerande produkter p.g.a. av dess kompabilitet med en Sony HDC-P1-kamera, som NEWTON ofta används tillsammans med runt om i världen. Vajerkameran debuterade i TV-sändningen av matchen mot Los Angeles Dodgers den 19 augusti och avses användas flera gånger i veckan fram till säsongsavslutningen i slutet av september. Möjligtvis förlängs kontraktet för denna vajerkamera även till nästa säsong och bilder från detta kan ses i Newton Nordics sociala medier.

– De amerikanska sportligorna utgör en stor marknad som fram tills nu dominerats av traditionella kameror. Vi ser mycket positivt på att Seattle Mariners nu valt att ta in NEWTON-systemet och introducera nya rörliga kameralösningar inom MLB. Vi tror att detta kommer uppmärksammas av hela baseballigan och driva efterfrågan av både rörliga kameror och NEWTON-system från fler klubbar och arenor. Förhoppningsvis kan detta även ge ringar på vattnet och inspirera andra amerikanska ligor såsom NBA, NHL och NFL till att introducera nya spännande kamerarörelser i sina sändningar framöver, säger Henrik Lewander, VD för Newton Nordic.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Lewander
Newton Nordic AB
henrik.l@newtonnordic.com
+46 (0)10 222 16 18

 

Om Newton Nordic

Newton Nordic är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Scroll to Top