NEWTON NORDIC TECKNAR AVTAL MED ABU DHABI MEDIA EFTER VUNNEN UPPHANDLING - Newton Nordic

pressmeddelanden

NEWTON stabilized head on DEFY Dactylcam cable cam

NEWTON NORDIC TECKNAR AVTAL MED ABU DHABI MEDIA EFTER VUNNEN UPPHANDLING

Newton Nordic meddelar att bolaget nu mottagit en skriftlig order som en följd av det tilldelningsbrev som Bolaget den 29 oktober 2019 meddelade att de mottagit. Ordern från Abu Dhabi Media i Förenade Arabemiraten har ett värde på ca 2 MSEK med beräknad leverans i april.

I början av 2019 inledde det statliga mediabolaget Abu Dhabi Media (“ADM”) en upphandling där Newton Nordic var en medverkande anbudsleverantör. I oktober 2019 mottog Newton Nordic ett LOA (“Letter of Award”) och Bolagets vinnande anbud innefattar två kompletta vajerkamerasystem bestående av Newton S2 4K/Fiber samt produkter från partnern Defy Products Inc. Därefter påbörjades förhandlingar rörande leveransavtal och dessa har nu avslutats.

– Det är skönt att vi äntligen har tecknat det här avtalet efter en ovanligt utdragen förhandlingsprocess. Vi har under flera år arbetat för att etablera NEWTON-systemet i Mellanöstern och det är glädjande att den första leveransen nu sker. Abu Dhabi Media är en stor och inflytelserik organisation i regionen och vi tror att det här kommer öka förtroendet för såväl vår teknik som Bolaget som leverantör. Det här är också första gången som vi agerar systemintegratör i en större affär, med vår partner Defy som underleverantör, och även det känns som ett steg framåt, säger Henrik Lewander, VD för Newton Nordic.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Lewander
Newton Nordic AB
henrik.l@newtonnordic.com
+46 (0)10 222 16 18

 

Om Newton Nordic

Newton Nordi är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Scroll to Top