Newton Nordic slutför leverans till Abu Dhabi Media - Newton Nordic

pressmeddelanden

Newton stabilized remote camera head on Dactylcam cable cam for TV broadcast

Newton Nordic slutför leverans till Abu Dhabi Media

Newton Nordic meddelar att bolaget levererat och erhållit betalning för den order från Abu Dhabi Media om cirka 2 MSEK som meddelades den 13 mars.

I början av 2019 inledde det statliga mediabolaget Abu Dhabi Media (“ADM”) en upphandling där Newton Nordic var en medverkande anbudsleverantör. I oktober 2019 mottog Newton Nordic ett LOA (“Letter of Award”) och Bolagets vinnande anbud innefattar två kompletta vajerkamerasystem bestående av Newton S2 4K/Fiber samt produkter från partnern Defy Products Inc. Den 13 mars meddelade Bolaget att avtal tecknats. Systemen är nu levererade och betalning har erhållits.

– Det känns mycket bra att bevisa att bolaget kan leverera helhetslösningar med hög kvalitet till en större branschaktör som Abu Dhabi Media. Leveransen har potential att bli en språngbräda till avtal med liknande bolag i film- och tv-branschen och ökar dessutom våra chanser att generera fler affärer i regionen, säger Henrik Lewander, VD för Newton Nordic.

 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Henrik Lewander, VD, Newton Nordic AB
henrik.l@newtonnordic.com
+46 (0)10 222 16 00

 

OM NEWTON NORDIC

Newton Nordic är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Scroll to Top