NEWTON NORDIC REKRYTERAR HENRIK LEWANDER SOM NY VD - Newton Nordic

pressmeddelanden

newton_on_yellow_large

NEWTON NORDIC REKRYTERAR HENRIK LEWANDER SOM NY VD

Newton Nordic AB meddelar idag att Henrik Lewander kommer tillträda som ny VD till bolaget med start den 4:e januari 2020. Nuvarande VD Robin Kahlbom kommer vara fortsatt aktiv i bolaget med fokus på försäljning, produkt- och affärsutveckling.

– Arbetet startade då nuvarande VD:n Robin Kahlbom meddelande styrelsen att han vill se en annan roll för sig själv i bolaget framledes. Efter en fokuserad rekryteringsprocess är vi stolta över att kunna presentera Henrik Lewander som ny VD. Henrik har en gedigen erfarenhet av att leda en teknisk organisation efter närmare 15 år som ansvarig för Opera Sverige. Henriks erfarenhet av rekrytering och utomordentliga förmåga att bygga ett starkt team tillsammans med Robin Kahlboms kontakter, produktkännedom och förmåga att generera försäljning ökar förutsättningarna för att ta bolaget till nästa nivå, säger styrelsens ordförande Pelle Hjortblad.

Henrik Lewander har mer än 20 års erfarenhet av att driva teknikbolag. De senaste åren har han varit aktiv som affärsängel och framför allt investerat och engagerat sig i små bolag med global och skalbar teknik. Dessförinnan drev han upp Opera Softwares utvecklingsavdelning i Sverige till som mest över 100 anställda. Henrik har en utbildning inom Industriell Ekonomi vid Linköpings Universitet.

– Jag är glad och stolt över det förtroende Robin och styrelsen givit mig. Jag har följt Newton Nordic sedan marknadsintroduktionen och tycker att bolaget befinner sig i en spännande fas. Jag ser mycket fram emot att med min bakgrund och erfarenhet ytterligare bidra till lönsam tillväxt, säger Henrik Lewander.

– De tre senaste åren har vi genomfört en omfattande förändring av bolagets verksamhet och organisation. Vi har förbättrat lönsamheten, utvecklat en stabil och driftsäker produkt och etablerat ett kvalitetsvarumärke inom internationell TV. För att bolaget nu ska kunna växa vidare behöver både organisation och affär utvecklas parallellt av personer med stort fokus till vardera område. Jag sätter stor tillit till att Henrik, med sin erfarenhet inom bolagsstyrning och organisationsutveckling, besitter de kvaliteter som behövs för att ge verksamheten goda förutsättningar för tillväxt. Själv ser jag fram emot att fortsätta på bolagets resa, dedikerad till affärer, partnerskap och fortsatt marknadsdriven produktutveckling.”, avslutar Robin Kahlbom, VD för Newton Nordic.

Denna information är sådan information Newton Nordic AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 november 2019 kl 09:45.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Robin Kahlbom, VD

Newton Nordic AB
robin.k@newtonnordic.com
+46 (0)73 070 32 02

Om Newton Nordic

Newton Nordic är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com.

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Scroll to Top