Newton Nordic erhåller order inför den amerikanska basketligan NBA - Newton Nordic

pressmeddelanden

NEWTON stabilized camera system in NBA

Newton Nordic erhåller order inför den amerikanska basketligan NBA

Newton Nordic har erhållit en ny order för användning av NEWTON-systemet inom amerikansk sport. Ordern består av ett NEWTON-system för användning under ett urval livesända matcher av den amerikanska basketligan NBA, som pågår mellan den 22 december 2020 och juli 2021.

Det Chicago-baserade servicebolaget Trillion Plus Productions har lagt order och erhållit leverans av ett NEWTON-system. Servicebolaget kommer under säsongen att tillhandahålla en fjärrstyrd, stabiliserad TV-kamera tillsammans med väletablerade Fletcher Group. Fletcher Group utgör en del av NEP Worldwide Network och har levererat kameralösningar till TV-sändningar av amerikansk sport och underhållning sedan 90-talet.

”Från att främst ha använt traditionella kameror har vi i år kunnat se att stabiliserade rörliga kameror har börjat utvärderas på flera håll inom amerikansk sport. Newton Nordic har fram till idag främst etablerat sig inom nöjessektorn i USA, men vi är självklart intresserade av att ligga i täten när marknaden för amerikansk sport väl tar fart. De första beställningarna inom ett nytt segment är alltid viktiga och därför är denna order mycket positiv. Vi ser fram emot att arbeta med Trillion Plus och Fletcher för att få en framgångsrik introduktion av NEWTON-systemet inom NBA-ligan.”, säger Henrik Lewander, VD för Newton Nordic.

Ordern består av ett NEWTON-system och ordervärdet uppgår till cirka 60 000 USD.

 

Denna information är sådan information Newton Nordic AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 december 2020 kl 08:20.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Henrik Lewander, VD
henrik.l@newtonnordic.com
+46 (0)10 222 16 00

 

Om Newton Nordic 

Newton Nordic är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom
sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com.

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Scroll to Top