Mediaprofil tar plats i Intuitive Aerials styrelse och tecknar Units i pågående företrädesemission - Newton Nordic

pressmeddelanden

board meeting
Mediaprofil tar plats i Intuitive Aerials styrelse och tecknar Units i pågående företrädesemission

Styrelsen i Intuitive Aerial AB meddelar att Helena Sandermark, VD Visual act Scandinavia AB, tillträder som adjungerad ledamot i bolagets styrelse per den 18 december 2017.

Helena Sandermark har omfattande erfarenhet från mediaindustrin med ledande befattningar och styrelseuppdrag. Under perioden 2001-2007 var hon VD för Nordisk Film Post Production, Nordens ledande mediabolag. Nordisk Film skapar och distribuerar stora succéfilmer som till exempel den Oscarsnominerade ”Land of Mine” och TV-serier som BECK. Därefter tillträdde hon som VD för Dagsljus AB som är Nordens ledande uthyrningsbolag av teknik för film-, reklam och TV produktioner.

Sedan 2016 är är Helena VD för Visual act Scandinavia AB som utvecklar och tillverkar avancerade tekniklösningar för den växande underhållningsindustrin.

– Det är med stor tillfredsställelse jag kan meddela att Helena tillträder som adjungerad ledamot i bolagets styrelse. Avsikten är att hon ska föreslås bli ordinarie ledamot vid nästa bolagsstämma. Helena har en värdefull erfarenhet och ett betydande nätverk i olika länder inom TV- och filmbranschen, vilket kommer väl till pass i den fas av internationell affärsutveckling som just nu är bolagets huvudfokus, säger Styrelseordförande Peter Ahlgren.

I samband med företrädesemissionen kommer Helena Sandermark att teckna 50 000 Units för totalt 60 000 kronor i bolagets pågående nyemission.

– Det känns bra för mig att kunna investera i Intuitive Aerial i nära anslutning till att jag tillträder som adjungerad ledamot i bolaget, säger Helena Sandermark. Intuitive Aerial är ett spännande och innovativt bolag som jag har följt under många år. Bolagets produkter ligger helt rätt i tiden och har stor potential. I mitt nya uppdrag ser jag fram emot att bidra med kunskap och erfarenhet från mediaindustrin samt att få vara med och utveckla bolaget vidare, avslutar Helena Sandermark.

 

För mer information kontakta:
Peter Ahlgren, Styrelseordförande
peter.ahlgren@intuitiveaerial.com

Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Om Intuitive Aerial AB
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Med egenutvecklad teknik för kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik möjliggörs intuitivt filmande med stabil bild. Bolaget erbjuder NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud som kan användas på applikationer i rörelse, exempelvis på fordon, kranar- räls- och wiresystem. Systemet har använts i flera stora TV produktioner såsom Eurovision Song Contest, MTV Music Video Awards, Kristallen, UEFA Europa League och Red Bull Straight Rhythm. Med bolagets multirotorhelikopter AERIGON erbjuds dessutom ett fjärrstyrt flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet.  Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser avseende listningen vid Nasdaq First North är G&W Fondkommission.

Scroll to Top