Intuitive Aerials NEWTON intar scenen vid Eurovision Song Contest 2017 i Ukraina - Newton Nordic

pressmeddelanden

ESC Robin 2017
Intuitive Aerials NEWTON intar scenen vid Eurovision Song Contest 2017 i Ukraina

Intuitive Aerial AB (publ) meddelar att en av Europas största leverantörer av teknik för stora TV produktioner, NEP Sweden, är på plats i Kiev där de i direktsändning kommer att använda bolagets gyro-stabiliserade kamerahuvud NEWTON vid årets upplaga av Eurovision Song Contest.

NEP Sweden, som är en del av NEP Worldwide Network är världsledande leverantör av lösningar för TV och Outside Broadcast, har fått i uppdrag av det ukrainska statliga TV bolaget UA:PBC (motsvarighet till SVT) att tillhandahålla broadcast-utrustning för kommande Eurovision Song Contest 2017 i Kiev. Tre direktsändningar kommer att genomföras; semi-finalerna den 9:e och 11:e maj samt finalen den 13:e maj.

NEP Swedens NEWTON-system kommer att placeras på en cirkulär rälsinstallation precis framför den stora scenen, bestående av en åk-vagn utrustad med höj- och sänkbart torn. I samband med de horisontella och vertikala förflyttningarna uppstår svängningar där det med hjälp av NEWTONS gyro-stabilisering ges möjligheter att sända live från kameran utan distraherande skakningar i bild. NEWTON kommer att vara utrustad med en kamera från Grass Valley, LDX Compact, samt en vidvinkellins från Canon, HJ14.

– NEWTON lämpar sig mycket bra för den här typen av extraordinära produktioner, säger Axel Engström, projektledare på NEP Sweden. NEWTON med sin kraftfulla stabilisering och kompakta storlek passar våra TV kameror perfekt.

Eurovision Song Contest är en av världens största direktsända underhållningsprogram med cirka 200 miljoner tittare världen över. 

 

För mer information kontakta:
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com
+46 732 63 07 00

Om Intuitive Aerial AB (publ)
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Bolaget erbjuder AERIGON, marknadens första fjärrstyrda, flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Med egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik, möjliggör AERIGON kreativt och intuitivt filmande med lika stabil bild från luften som på marken. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Bolaget erbjuder också NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud avsedd för användning i situationer där det inte är möjligt eller tillåtet att flyga, såsom i TV-studios eller stora eventarenor. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser avseende listningen vid Nasdaq First North är G&W Fondkommission.

Scroll to Top