Intuitive Aerials NEWTON används vid Beyoncé och Jay-Z turné - Newton Nordic

pressmeddelanden

Intuitive Aerials NEWTON används vid Beyoncé och Jay-Z turné

Fyra NEWTON-system från Intuitive Aerial AB används vid Beyoncé och Jay-Z gemensamma turné – On The Run II Tour, som under gårdagskvällen spelade inför en stor publik på Friends Arena i Stockholm.

Av de fyra NEWTON-systemen innefattas två av den order Intuitive Aerial meddelade marknaden den 7 Maj 2018, övriga två system ägs sedan tidigare av kund. NEWTON-systemen har använts vid samtliga redan genomförda spelningar under turnén och kommer fortgående att användas vid resterande spelningar. Totalt gör turnén 48 spelningar varav 18 äger rum i Europa och resterande 30 i Nordamerika.

– “Det här är första gången ett så stort antal som fyra av våra gyro-stabiliserade kamerahuvuden ur serien NEWTON används samtidigt vid ett evenemang. Systemen fungerar väl och vi har nu fått tillåtelse från produktionen att omnämna vilken världsartist som syftades på i pressmeddelandet den 7 Maj 2018. Under turnén placeras en NEWTON på scenens framkant, en NEWTON vardera vid sidan av två scentungor som sticker ut i publikhavet, samt en NEWTON i arenataket på en så kallad 3D-wire. Det är såklart glädjande att flertalet rörliga kameror används samtidigt under en så stor turné, att våra kunder därtill väljer att använda NEWTON för att göra jobbet är ett viktigt förtroendeerkännande från våra kunder”, avslutar Robin Kahlbom, vd för Intuitive Aerial.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Robin Kahlbom, vd Intuitive Aerial AB robin.k@intuitiveaerial.com +46 (0)73 070 32 02

Om Intuitive Aerial

Intuitive Aerial är ett svenskt innovationsbolag som utvecklar högteknologiska produkter för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom både film och tv-industrin. Bolaget riktar sig primärt mot tjänste- och uthyrningsföretag som arbetar på uppdragsbasis med inspelning och livesändning av rörliga bilder världen över. Intuitive Aerial erbjuder produktserien NEWTON – kompakta gyrostabiliserade kamerahuvuden samt DOMINION som används för fjärrstyrning av bolagets produkter och kamerasystem från tredje-part. Företaget är även känt för produkten AERIGON – en filmdrönare som lyfter och stabiliserar tunga proffskameror. Under 2017 presenterade bolaget en ny strategi med fokus på marknadsföring och försäljning av NEWTON-serien. Bolaget har sitt säte i teknikinnovativa Linköping med närhet till både Linköpings Universitet och ett av Sveriges ledande startup-kluster. Intuitive Aerial är listat på Nasdaq First North Stockholm sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

Scroll to Top