Intuitive Aerial levererar sin andra order av NEWTON till USA - Newton Nordic

pressmeddelanden

Straight Rythms 2016-335
Intuitive Aerial levererar sin andra order av NEWTON till USA

Intuitive Aerial AB levererade under förra veckan en ny order av det fjärrstyrda kamerasystemet NEWTON till vajer-kamerabolaget CondorCam i Denver, Colorado. Detta var den andra ordern av produkten som sålts inom den nordamerikanska regionen.

– CondorCam har varit i film- och tv-branschen i 10 år och är ständig på jakt efter den senaste tekniken och produkter som kan bidra till att skapa ökat produktionsvärde. Vi har valt NEWTON och DOMINION för de gör just det, säger Jesse Placky, grundare av CondorCam.

– Vi befinner oss i ett skede i USA för NEWTON där varje produkt som kommer ut i film och tv-produktion är av stort värde. CondorCam är pionjärer inom sitt område och deras användning av NEWTON kommer att bidra till ökad exponering, tillit och efterfrågan inom regionen. Att knyta åt sig kunder som dem är viktigt för att bygga upp en fungerande försäljning av produkten inom regionen, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Ordern inhämtades genom Intuitive Aerials amerikanska dotterbolags försäljningspartner Industry Sherpa.

– Vi har genomfört förändringar och kostnadsbesparingar för att sänka koncernens försäljningsnivå där break-even uppnås. Som en del av detta kommer vårt dotterbolags tidigare fast anställde vice VD Eric Bergez framöver att arbeta som återförsäljare genom det egna bolaget Industry Sherpa, och denna order är den första som sker i denna struktur, säger Robin Kahlbom.

Läs mer om CondorCam här: http://www.condorcam.com/

För mer information kontakta:
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknad- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com
+46 (0)732 63 07 00

Denna information är sådan information Intuitive Aerial AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 februari kl 08.45.

Om Intuitive Aerial AB (publ) 
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Bolaget erbjuder AERIGON, marknadens första fjärrstyrda, flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Med egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik, möjliggör AERIGON kreativt och intuitivt filmande med lika stabil bild från luften som på marken. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Bolaget erbjuder också NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud avsedd för användning i situationer där det inte är möjligt eller tillåtet att flyga, såsom i TV-studios eller stora eventarenor. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser avseende listningen vid Nasdaq First North är G&W Fondkommission.

Scroll to Top