Intuitive Aerial genomför workshop på Kenyas största universitet, Kenyatta University i Nairobi - Newton Nordic

pressmeddelanden

15000029_1243043912385047_7221903974010576122_o
Intuitive Aerial genomför workshop på Kenyas största universitet, Kenyatta University i Nairobi
Intuitive Aerial, som utvecklar och säljer multirotor-helikoptrar (AERIGON) och stabiliserade kamerahuvuden (NEWTON) för den professionella film- och TV-industrin, kommer under fyra dagar genomföra en riktad workshop för TV- och filmskapare på Kenyatta University i Nairobi.

Kenyatta University är ett av de ledande universiteten i Kenya med högkvalitativa utbildningsprogram och med ett campusområde på över 40 000 hektar. Universitetet har närmare 70 000 studenter, varav cirka 1 700 utbildar sig inom film- och media.

– Vi har sett ett ökat intresse för våra produkter i Afrika och bedömer att en workshop på plats kan ge oss betydande möjligheter till att ta viktiga strategiska marknadsandelar i några av världens mest expansiva ekonomier, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Intuitive Aerial genomför workshopen tillsammans med en lokal aktör, Redwood Films, som är ett etablerat produktionsbolag med säte i Nairobi.

Workshopen har väckt stort intresse och idag har över 570 deltagare anmält sig till eventet som pågår mellan den 10-13 november 2016.

För mer information kontakta: 
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com
+46 (0) 73 263 07 00

Denna information är sådan information Intuitive Aerial AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 november 2016 kl 08.45.

Om Intuitive Aerial AB (publ) 
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Bolaget erbjuder AERIGON, marknadens första fjärrstyrda, flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Med egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik, möjliggör AERIGON kreativt och intuitivt filmande med lika stabil bild från luften som på marken. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Bolaget erbjuder också NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud avsedd för användning i situationer där det inte är möjligt eller tillåtet att flyga, såsom i TV-studios eller stora eventarenor. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

Scroll to Top