Intuitive Aerial får ytterligare order på två NEWTON-system - Newton Nordic

pressmeddelanden

9d8715fcb8fc4efd9e04887e72d1a8a0
Intuitive Aerial får ytterligare order på två NEWTON-system

Intuitive Aerial AB (publ) har erhållit en kompletterande order på två NEWTON-system från ett ungerskt bolag, som i och med detta lagt beställningar för motsvarande 1,1 MSEK sedan slutet av september.

Som en följd av branschmässan IBC i Amsterdam, sålde och levererade Intuitive Aerial ett NEWTON-system till det ungerska film- och tv-bolaget Special Grip Hungary Kft under slutet av september månad. Efter utvärdering hos kunden och en lyckad introduktion på den ungerska marknaden erhåller nu Intuitive Aerial en kompletterande order från kunden på ytterligare två NEWTON-system för omedelbar leverans. Det sammanlagda ordervärdet för de tre systemen uppgår till motsvarande 1,1 MSEK.

– Detta är betydelsefulla affärer för oss som sänder positiva signaler gällande vår NEWTON-satsning. Försäljningsprocessen har varit kort och både vi och våra produkter har snabbt vunnit kundens förtroende. Vi tar samtidigt ett steg in på en ny geografisk marknad, vilket öppnar för fler affärer i närområdet, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Special Grip avser främst använda NEWTON för att stabilisera kameror monterade på vajersystem i samband med live-sända event. NEWTON breddar kundens användningsområde för vajersystemen genom att möjliggöra användning i arenor och studior med lägre takhöjd i en omfattning som tidigare inte varit möjlig.

Läs mer om Special Grip: www.specialgrip.hu

För mer information kontakta:
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com
+46 (0)732 63 07 00

Denna information är sådan information Intuitive Aerial AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 november 2017 kl 08.45.

Om Intuitive Aerial AB (publ)
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Med egenutvecklad teknik för kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik möjliggörs intuitivt filmande med stabil bild. Bolaget erbjuder NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud som kan användas på applikationer i rörelse, exempelvis på fordon, kranar- räls- och wiresystem. Systemet har använts i flera stora TV produktioner såsom Eurovision Song Contest, MTV Music Video Awards, Kristallen, UEFA Europa League och Red Bull Straight Rhythm. Med bolagets multirotorhelikopter AERIGON erbjuds dessutom ett fjärrstyrt flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet.  Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser avseende listningen vid Nasdaq First North är G&W Fondkommission.

Scroll to Top