Intuitive Aerial får beställning på kameraplattformen NEWTON från inflytelserikt bolag i Tyskland - Newton Nordic

pressmeddelanden

PMT project
Intuitive Aerial får beställning på kameraplattformen NEWTON från inflytelserikt bolag i Tyskland

Intuitive Aerial AB (publ), som utvecklar och säljer världsledande multirotorhelikoptrar (i vardagsspråk benämnt drönare eller UAS, Unmanned Aerial Systems) och stabiliserade kamerahuvuden för den professionella film- och TV-industrin, tillkännager idag att tyska Professional Motion Technology GmbH (PMT) har lagt en order på ett NEWTON-system.

PMT, som hyr ut professionella och specialiserade kamerasystem för stora film- och TV- produktioner i Europa, utökar nu sitt breda produktutbud med en NEWTON från svenska Intuitive Aerial. PMT är en inflytelserik och erfaren aktör inom broadcastindustrin; de var bland annat drivande bakom framtagandet och marknadsintroduktionen av Spidercam, en produkt som använts på en uppsjö stora TV-produktioner och live-evenemang såsom Eurovision Song Contest, Champions League-matcher och konserter med världsartister.

Intuitive Aerials stabiliserade kamerahuvud NEWTON, som bygger på samma avancerade och egenutvecklade reglerteknik som används i drönaren AERIGON, är avsedd för användning i miljöer såsom TV-studios eller stora eventarenor. Det kan röra sig om tillämpningar där kameran ska monteras i en kran eller åka på en vajer, vilket är enda möjligheten om man till exempel rör sig över en publik vid konserter och liknande. PMT kommer initialt att använda sin nya NEWTON på olika rälssystem i TV-studios och livesändningar, samt på så kallade punkt- till-punkt-vajersystem inomhus.

– Vi lanserade NEWTON tidigare i höst som ett kvalificerat komplement till vårt existerande AERIGON-system för att möta våra kunders behov i de fall de inte kan eller får använda en flygande kameraplattform, men ändå behöver kunna göra stabila kameraåkningar utan skakningar och vibrationer, säger Robin Kahlbom, VD på Intuitive Aerial.
– Produkten har fått ett otroligt gott bemötande från marknaden. Vi kommer nu att välja ut ett antal inflytelserika aktörer för leverans av våra första NEWTON-system som representerar vårt och produktens premiumvarumärke. I denna exklusiva skara utgör PMT och Skywalker Systems, som vi redan har sålt in produkten till, betydelsefulla aktörer.

NEWTON är ett robust, lättviktigt och vattentåligt kamerahuvud som kan användas mångsidigt på exempelvis vajersystem, kranar, vagnar och fordon. Det fungerar precis lika bra i fasta installationer som i rörelse och det kommer med funktioner såsom integrerat snabbfäste för kameran, automatiserad kalibrering och möjlighet att byta batterier medan systemet körs. Såväl gimbalen som kameran och objektivet fjärrstyrs med den sofistikerade kontrollenheten DOMINION, som även den lanserades tidigare i höst.

PMT köper ett komplett NEWTON-system med tillhörande DOMINION-kontroll, men Robin uppskattar bolagets behov till större än så:

– PMT har en stor arsenal av produkter där NEWTON kan tillföra värde. Vi kommer inte bli förvånade om de återkommer med flera nya beställningar av NEWTON under 2016, avslutar han.

Intuitive Aerial tillkännagav vid marknadslanseringen av NEWTON i september att tyska Skywalker Systems lagt en order på två stycken NEWTON-system redan under utvecklingsfasen. Produkterna förväntas levereras till såväl Skywalker Systems som PMT under slutet av 2015.

LINKÖPING, 28 oktober, 2015

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Robin Kahlbom
VD
Intuitive Aerial AB (publ)
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Emelie Svensson
Marketing & Communications Manager
Intuitive Aerial AB (publ)
emelie.s@intuitiveaerial.com
+46 (0)13 991 39 90

Om Intuitive Aerial AB (publ) 
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Bolaget erbjuder AERIGON, marknadens första fjärrstyrda, flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Med egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik, möjliggör AERIGON kreativt och intuitivt filmande med lika stabil bild från luften som på marken. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Bolaget erbjuder också NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud avsedd för användning i situationer där det inte är möjligt eller tillåtet att flyga, såsom i TV-studios eller stora eventarenor. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION.

Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015.

Scroll to Top