Intuitive Aerial AB byter namn till Newton Nordic AB - Newton Nordic

pressmeddelanden

newton_on_yellow_large
Intuitive Aerial AB byter namn till Newton Nordic AB

Nu byter Intuitive Aerial namn och blir Newton Nordic. Ett namn som förtydligar och förstärker bolagets position inom stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror för TV- och filmproduktion.

Det nya namnet ersätter det ursprungliga varumärket, Intuitive Aerial. Detta dels på grund av att bolaget inte längre tillverkar och säljer kamerahelikoptrar, dels på grund av att bolaget på senare år byggt sin positionering kring räls-, kran- och vajerburen kamerastabilisering under produktnamnet Newton. Namnet Newton har fått ett genomslag inom internationell TV, samtidigt som tillägget Nordic bidrar till tydligare profilering som ett varumärke drivet av värderingar, idéer och ingenjörskonst med stark förankring i svensk/nordisk tradition avseende kvalitet, tillförlitlighet, funktionalitet och prisvärdhet.

”Det är ett välkommet varumärkesskifte som kommer förstärka vår position inom stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror för TV- och filmproduktion. Nu kan vi samla alla våra produkter, koncept och tjänster under ett och samma namn och skapa tydlig och effektivare marknadsföring och kommunikation” säger Robin Kahlbom, VD för Newton Nordic AB

Bolagets aktie handlas som Newton Nordic AB med kortnamn ”NEWTON”. Beslutet om ändring av firmanamn fastslogs vid bolagets årstämma den 28 maj 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Robin Kahlbom, VD

Newton Nordic AB
robin.k@newtonnordic.com
+46 (0)73 070 32 02

Om Newton Nordic AB

Newton Nordic AB är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Scroll to Top