Introducerar nytt gyro-stabiliseringssystem för TV-/broadcastindustrin, NEWTON S2 4K - Newton Nordic

pressmeddelanden

4k-uhd
Introducerar nytt gyro-stabiliseringssystem för TV-/broadcastindustrin, NEWTON S2 4K

Intuitive Aerial AB inleder idag försäljningsarbetet av en ny produkt, NEWTON S2 4K. Produkten är den första av bolagets gyrostabiliserade kamerahuvuden för med stöd för videoöverföringar med upplösning upp till 8K. Listpriset kommer vara cirka 60 000 euro.

Bolaget meddelar idag att man inlett försäljningsarbetet av en ny kamerastabiliseringsprodukt inom NEWTON-serien, NEWTON S2 4K. Produkten kommer rikta sig mot tjänste- och uthyrningsbolag inom främst tv-/broadcastindustrin och är en vidareutveckling av bolagets NEWTON S2. Den nya produkten möjliggör livesändning med högre bildkvalitet, upp till 8K.

-Introduktionen innebär att vi nu når milstolpen att kunna genomföra stabiliserade livesändningar i 4K. Under de senaste månaderna har vi märkt av en ökad efterfrågan för 4K, främst inom sportsammanhang. Därmed är färdigställandet av NEWTON S2 4K ett välkommet tillskott och vi står nu redo att möta denna efterfrågan, säger Robin Kahlbom, vd i Intuitive Aerial.

De första systemen av NEWTON S2 4K planeras vara redo för leverans under november 2018. Listpriset kommer vara cirka 60 000 euro (att jämföra med tidigare listpris om 50 000 euro för NEWTON S2). Befintliga ägare av NEWTON S2 kommer erbjudas att köpa en uppgradering till NEWTON S2 4K.

Introduktionen av NEWTON S2 4K innebär att bolaget följer den plan för produktlansering som presenterades i prospektet, som upprättades i samband med företrädesemissionen i november – december 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Robin Kahlbom, vd
Intuitive Aerial AB
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Om Intuitive Aerial

Intuitive Aerial är ett svenskt innovationsbolag som utvecklar högteknologiska produkter för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom både film och tv-industrin. Bolaget riktar sig primärt mot tjänste- och uthyrningsföretag som arbetar på uppdragsbasis med inspelning och livesändning av rörliga bilder världen över. Intuitive Aerial erbjuder produktserien NEWTON – kompakta gyrostabiliserade kamerahuvuden samt DOMINION som används för fjärrstyrning av bolagets produkter och kamerasystem från tredje-part. Företaget är även känt för produkten AERIGON – en filmdrönare som lyfter och stabiliserar tunga proffskameror. Under 2017 presenterade bolaget en ny strategi med fokus på marknadsföring och försäljning av NEWTON-serien. Bolaget har sitt säte i teknikinnovativa Linköping med närhet till både Linköpings Universitet och ett av Sveriges ledande startup-kluster. Intuitive Aerial är listat på Nasdaq First North Stockholm sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

 

Scroll to Top