AERIGON gör succé i Travis Rice's senaste snowboardfilm "The Fourth Phase" - Newton Nordic

pressmeddelanden

AERIGON gör succé i Travis Rice’s senaste snowboardfilm “The Fourth Phase”
Intuitive Aerial, som utvecklar och säljer multirotor-helikoptrar (AERIGON) och stabiliserade kamerahuvuden (NEWTON) för den professionella film- och TV- industrin, meddelar att AERIGON bidragit till spektakulära scener i den senaste snowboardfilmen “The Fourth Phase”.

 

Från skaparen av “The Art of Flight” presenterar Red Bull Media House i samarbete med Brain Farm “The Fourth Phase” som handlar om den ikoniska snowboardåkaren Travis Rice. Filmpremiären ägde rum i New York i början av oktober och har väckt stort medialt intresse runt om i världen.

Inspelning har pågått sedan 2013 på ett flertal fantastiska ställen som till exempel Kamchatka i Ryssland, de japanska alperna och svåråtkomliga delar i Alaska.

AERIGON är fortfarande den enda drönaren som använts med Phantom Flex 4K i en drönarproduktion, vilket var ett krav för filmteamet när de bland annat behövde filma i slowmotion på hög höjd i Alaska för maximal effekt.

– Det finns många unika filmsekvenser i filmen, men en av de mest otroliga scenerna tänjer filmteamet verkligen på gränserna då de använder AERIGON för att filma inifrån en grotta i Alaska. Den scenen skulle vara omöjligt att göra utan drönare. Resultatet är fantastiskt, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Med en budget på över 6MUSD är filmen om Travis Rice och hans snowboardgäng en naturnära historia som tar tittarna med på en 26 000km lång resa genom drömlika landskap.

– Vi känner en oerhörd stolthet över att få vara en del av en så fantastisk produktion som “The Fourth Phase”. Att AERIGON har använts i dessa extrema förhållanden visar tydligt på att våra produkter är i världsklass, avslutar Robin Kahlbom.

Sekvenser med AERIGON:
http://www.redbull.tv/video/AP-1P5BWJVE11W11/collection/AP-1P5BWC8Q51W11:episode/the-shot

The Fourth Phase finns att köpa som DVD/BlueRay och online.

För mer information kontakta: 
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com 
+46 (0) 73 263 07 00

Scroll to Top