Ledning, Styrelse & Revisor - Newton Nordic

Ledning, styrelse & Revisor

Ledning

Henrik Lewander at Newton Nordic
Henrik Lewander – VD

Henrik Lewander har mer än 20 års erfarenhet av att driva teknikbolag. De senaste åren har han varit aktiv som affärsängel och framför allt investerat och engagerat sig i mindre bolag med global och skalbar teknik. Dessförinnan drev han upp Opera Softwares utvecklingsavdelning i Sverige till som mest över 100 anställda. Lewander har en utbildning inom Industriell Ekonomi vid Linköpings Universitet och tillträdde som bolagets VD i januari 2020. Född: 1975. 

Antal aktier: 500

Robin Kahlbom – Affärsutvecklingschef

Robin Kahlbom arbetar som affärsutvecklingschef på Newton Nordic med fokus på strategi, affärsutveckling, marknadsföring och marknadsdriven innovation. Han var Bolagets VD år 2014 – 2019 och har 10 års erfarenhet av entreprenörskap och teknikbolag. Robin Kahlbom är utbildad trafikpilot vid SAA och har arbetat inom civil luftfart, både på ledningspositioner och som kommersiell pilot i privatchartersektorn. Född: 1987.

Antal aktier privat och via bolag: 20 000

Mårten Svanfeldt – Teknikchef

Innan Mårten Svanfeldt var med och grundade Bolaget, hade han mångårig erfarenhet som mjukvaruutvecklare och systemingenjör för grafik- och simuleringssystem i realtid för bland annat svenska Meqon och amerikanska Ageia. Han har varit arkitekt för Bolagets samlade tekniska utveckling men även direkt ansvarig för de elektronik- och mjukvarusystem som Bolaget tagit fram. Svanfeldt är civilingenjör i Teknisk Fysik och Elektroteknik, med inriktning på inbyggda och inbäddade system, efter studier vid Linköpings Universitet och National Tsing-Hua University i Taiwan. Han tillträdde tjänsten som teknikchef år 2010. Född: 1984.

Antal aktier via bolag: 10 000

styrelse

Pelle Hjortblad – Styrelseordförande

Pelle Hjortblad har en lång erfarenhet av att leda företag med internationell verksamhet där fokus varit på försäljning, marknadsföring och organisation. Hjortblad har bland annat varit VD på Paynova, Projectplace och försäljningschef på Tele2. Han äger och driver idag Toftaholm Herrgård parallellt med uppdrag som managementkonsult. Pelle Hjortblad är idag styrelsemedlem i Motion Display (Spotlight), Trippus Event Solution och Kontigo Care AB (Spotlight) samt styrelseordförande i Comintelli Sverige AB (Spotlight). Född: 1955.

Invald: 2018
Antal aktier: 0
Teckningsoptioner: 0
Oberoende: Pelle Hjortblad är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen, samt bolagets största ägare.

Magnus Sundelin – Styrelseledamot

Magnus Sundelin är grundare och VD i SEO Design som hjälper företag med digital marknadsföring och webbutveckling. Han har också tidigare byggt upp och sålt ett vaktbolag, vilket gett god erfarenhet av personalutveckling och hur man bygger starka team i företag. Sundelin har studerat till civilingenjör i Maskinteknik på Chalmers Tekniska Högskola. Född: 1976.

Invald: 2018
Antal aktier: 0
Teckningsoptioner: 0
Oberoende: Magnus Sundelin är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen, samt bolagets största ägare.

Johanna Palmer
Johanna Palmér – Styrelseledamot

Johanna Palmér är en känd näringslivsprofil och mångårig VD för Östsvenska Handelskammaren. Idag arbetar hon som styrelseproffs, föreläsare och fristående debattör. Hon brinner för ledarskap, omvärldsanalys och hållbarhet och har en bakgrund som kommunikationskonsult inom Investor Relations. Johanna Palmér är civilekonom från Örebro Universitet och är idag styrelseordförande i Envima AB samt styrelseledamot i bl.a. Fastighets AB L E Lundberg, AB Göta kanalbolag och Länsförsäkringar Östgöta. Styrelsesuppleant i Palmer Insights AB. Född: 1979.

Invald: 2020
Antal aktier: 0
Teckningsoptioner: 0
Oberoende: Johanna Palmér är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen, samt bolagets största ägare.

Peter Lundgren – Styrelseledamot

Peter Lundgren har gedigen erfarenhet inom internationell broadcast, TV-produktion, corporate media, underhållning, event och sport. Peter är medgrundare av Twentyfourseven-koncernen 1996 som förvärvades av NEP Group (Creative Technologies) 2019. Peter var även en av 5 grundare och koncernchef 1999 till displayteknikbolaget Displayit som noterades på NGM i Stockholm 2002. De senaste 25 år har Peter verkat som koncernchef främst i Norden, men han har även verkat som konsult i Europa, USA och Ryssland. Idag är Peter aktiv i bolaget Pointbreak AB och en av två delägare till Moving Media Nordic. Peter är en “Moving Media Professionell” med ett stort nätverk inom rörlig bild och en aktiv entreprenör inom främst TV-produktion och corporate media. Född: 1963.

Invald: 2021
Antal aktier: 0
Teckningsoptioner: 0
Oberoende: Peter Lundgren är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen, samt bolagets största ägare.

Revisor

Ernst & Young Sweden AB, är ett svenskt revisions-konsultföretag som är medlem i den brittisk-amerikanska multinationella revisions- och konsultjätten EY. Ernst & Young Sweden AB har drygt 2 000 medarbetare på 70 kontor. 

Newton Nordics revisor är Jennifer Rock Baley och hon är huvudansvarig sedan 2020. Rock Baley är auktoriserad revisor och verksam på Ernst & Young AB i Stockholm. 

Scroll to Top